2012-08-01 12:58:35• hírek • MTI

Repülőnap Gripenekkel Nyíregyházán

Látványos repülőnappal, a Gripen harci gépek bemutatójával búcsúztatja augusztus 4-én, szombaton a 10. motoros műrepülő világbajnokság résztvevőit Nyíregyháza.

Máthé Csaba, a megyei sportintézet és a nyíregyházi sportcsarnok igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: az egész napos program 9 órakor kezdődik a helyi repülőtéren, ahová több ezer embert várnak. Az érdeklődők délelőtt még láthatják a vb-n résztvevő 20 ország 82 pilótájának záró versenyprogramját, majd 13 órától a Gripeneké a főszerep. A harci repülők Kecskemétről szállnak fel, majd Nyíregyháza légterében tartanak látványos bemutatót.

A Gripenek megjelenése előtt helikopteres tűzoltó-bemutató lesz a repülőtéren, majd kötelékrepülést mutatnak be a helyi Tréner Kft. pilótái.

A Gripen-show után lesz repülőgépes léggömbvadászat, továbbá ejtőernyős, vitorlázó- és sárkányrepülő-bemutató, sőt veterán műrepülők is szórakoztatják a nézőket. A műrepülés "magyar ikonjai", a kétszeres világbajnok Bessenyei Péter és az Európa-bajnok Veres Zoltán is bemutatót tartanak. Végül a világbajnokság helyezettjeinek, legjobbjainak légi parádéját láthatja a közönség.

A szombati nyíregyházi repülőnapot kulturális programok egészítik ki, a reptér szabadtéri színpadán 10 órától fellép a helyi mazsorettcsoport, nép- és moderntáncegyüttesek, a Reflex, a Nap, a T-Dance Zumba zenekar, illetve a Menta Projekt, sőt dj-k is szórakoztatják majd az érdeklődőket, egészen 18.30 óráig.

Közben a műrepülő-vb ünnepélyes záróünnepségét, eredményhirdetését, éremátadását is láthatják 17.30 órától a nézők. Az említett kezdési időpontok nyugat-európai időszámítás szerint értendők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: